Ve Google ile Çin Arasındaki İpler Kopdu

Son zamanlarda google ve çin arasında anlaşılmaz yarışı biliyorsunuzdur. Korsan ve sansür olayları nedeniyle iyice çıkılmaz bir hal alan bu anlaşmazlık dünyanın en büyük arama motorlarından birisi olan GOOGLE ‘ın Çin ortaklığını çekmesiyle son bulmuş oldu.
Google ‘ın resmi çin uzantısı www.google.cn artık erişim yapılamıyor. Artık çinden arama yapıcak birisinin www.google.com.hk ( google hong kong ) ‘e girmek zorundalar. Artık google.com.nk kullanan kişiler çinin baskılı arama sonuçlar ulaştırmasından kurtulmuş olucak ve sansürsüz bir bilgi paylaşımı sağlıyıcak.
Konuyla ilgili henüz çin yetkililerinin açıklaması olmaması dikkat çekdi. Bakalım bundan sonra çinin googlenin bu hamlesine karşılık tepkisi ne olucak. Google çin kullanıcılarının büyük bir zulum altında kaldığı kesin bir şekilde belli oluyor zaten .. bundan sonraki gelişmeleri paylaşıcağız sizinle..
Ve Google ile Çin Arasındaki İpler Kopdu Ve Google ile Çin Arasındaki İpler Kopdu Reviewed by Mr.Erol on Mart 24, 2010 Rating: 5

2 yorum:

BING İstediği Konuma Geldi

Microsoft ‘un 2 yılda 1 arama motoru açma sevdası sonunda bingle mutlu sona bulmuş gibi .. çünkü Microsoft istediği arama gücüne gelme yolun...

Arama Butonu

Tema resimleri PLAINVIEW tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.