Yeni Transferler Gelen-Gidenler

20- TJIKUZU
TRABZONSPOR -> DİYARBAKIRSPOR

Trabzonspor'a geldiği ilk maçlarda ortaya koyduğu performansla takımın en yararlı isimlerinden biri olan Tjikuzu'nun gözden düşüşü çok ani oldu. Şenol Güneş'le de toparlanamayan Namibyalı oyuncu devre arasında kiralık olarak Diyarbakır'ın yolunu tuttu.


19- IGLESIAS
ANKARAGÜCÜ -> BURSASPOR

Forvet hattını güçlendirmek isteyen Bursaspor, ara transferde kadrosunu Arjantinli golcü Iglesias ile takviye etti. Ertuğrul Sağlam'ın Kayserispor'dan da eski öğrencisi olan Iglesias ligimize çok alışmış bir isim. Yeşil-beyazlılar, Ankaragücü ile sözleşmesini fesetmiş olan Iglesias'ı bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattı.


18- RAMAZAN ÖZCAN
HOFFENHEİM -> BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın kalesinde büyük sıkıntı yaşadığı dönemlerde bir çok isim ortalıkta dolaştı. Siyah-beyazlılar ise Bundesliga'da kariyerini sürdüren Ramazan Özcan'da karar kıldı. Siyah-beyazlılar, Ramazan ile sezon sonuna kadar kiralık anlaştı.


17- SEZER BADUR
SİVASSPOR -> TRABZONSPOR

Süper Lig'de geçtiğmiz iki sezon şampiyonluğu zorlayan Sivasspor'un en önemli parçalarından biri de Sezer Badur'du. Orta sahanın çalışkan isimlerinden olan ve attığı sert şutlarla da etkili olan Sezer, ligin ikinci yarısından itibaren Trabzonspor'un başarısı için çalışacak. Sezer, bordo-mavililere 3,5 yıllık imza attı.


16- ELRIO VAN HEERDEN
BLACKBURN ROVERS -> SİVASSPOR

Muhsin Ertuğral yönetiminde ligin ikinci yarısında, küme düşmemeye oynayacağa benzeyen Sivasspor, ara transferin hareketli kulüplerinden bir tanesiydi. Kırmızı-beyazlıların en önemli transferi olarak ise Van Heerden ismi ön plana çıktı. Muhsin Ertuğral'ın da yakından tanıdığı orta sahada görev yapan Güney Afrikalı oyuncu ile Sivasspor sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaştı.



15- AYDIN YILMAZ
GALATASARAY -> ESKİŞEHİRSPOR

Galatasaray'da sezonun ilk yarısında bulduğu forma şanslarını iyi kullanamayan Aydın Yılmaz, transferin son gününde Eskişehirsporlu oldu. Galatasaray'ın yıldızlarla dolu kadrosunda ligin ikinci yarısında fazla forma şansı bulamayacağı da açık olan genç oyuncu Eskişehirspor'a 3,5 yıllık imza attı.



14- MOHAMED SHAWKY
MIDDLESBROUGH -> KAYSERİSPOR

Ligin ilk yarısında zirveyi zorlayan takımlardan olan Kayserispor'un ara transferde kadrosuna kattığı en önemli isim Mısırlı orta saha oyuncusu Mohamed Shawky'di. Middlesbrough'tan transfer edilen ve 1,5 yıllık sözleşmeye imza atan Shawky'nin Kayseri günleri ise şanssız başladı. Arka adalesinden sakatlanan Shawky 4-5 hafta sahalardan uzak kalacak.



13- SEZER ÖZTÜRK
MANİSASPOR -> ESKİŞEHİRSPOR

Sezon başında adı uzun süre Galatasaray ile anılan Manisaspor'un 10 numarası Sezer Öztürk, artık Eskişehirspor forması giyecek. Disiplinsiz tavırları nedeniyle Manisaspor'da iki kez kadro dışı bırakılan Sezer'in yeteneklerinden ise çok fazla bahsetmeye gerek yok. Es-Es bu genç yeteneğe 2,5 yılık imza attırdı.



12- BURAK YILMAZ
FENERBAHÇE -> TRABZONSPOR

Antalyaspor'dayken Türk Futbolu'nun yeni yıldızı olarak lanse edilen Burak Yılmaz, Beşiktaş ve Fenerbahçe'den sonra bir başka büyük takımımız Trabzonspor forması giyecek. Gittiği takımlarda çeşitli nedenlerden dolayı kendini ispatlayamayan Burak için Trabzonspor yeni bir şans olacak. Bordo-mavililer Gökhan Ünal'ı Fenerbahçe'ye verirken, hem Burak'ı hem de 3,5 milyon Euro gibi ciddi bir rakamı kasasına koydu.



11- YOULA
ESKİŞEHİRSPOR -> DENİZLİSPOR

Eskişehirspor'dan olaylı bir şekilde kopan Youla'nın yeni durağı Denizlispor oldu. Ligde kalması ufak çaplı bir mucizeye bağlı olan Horoz'un yeni golcüsünden beklentisi ise büyük. Ege ekibi Gineli oyuncuyla 2,5 yıllığına anlaştı.



10- ROBERT VITTEK
LILLE -> ANKARAGÜCÜ

Ara transferin son gününde Ankaragücü bir önemli transfere daha imza attı. Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi olan Fransız takımı Lille'den forvet oyuncusu Robert Vittek ile anlaştı. Başkent ekibi, Vittek'i sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.



9- JURICA VIRANJES
WERDER BREMEN -> GENÇLERBİRLİĞİ

Alman teknik adam Thomas Doll yönetiminde disiplinli ve sağlam bir takım görüntüsü veren Gençlerbirliği transferde de artık net hamleler yapıyor. Başkent ekibi Bundesliga'da Sututtgart ve Bayer Leverkusen gibi önemli takımların formasını giyen, Hırvatistan Milli Takımı'nda da 26 kez şans bulan Jurica Viranjes'i kadrosuna kattı. Orta sahada göre yapan Viranjes ile G.Birliği sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaştığını açıkladı.



8- MAREK SAPARA
ROSENBORG -> ANKARAGÜCÜ

Hedefini önümüzdeki yıllarda şampiyonluk olarak belirleyen Ankaragücü, Norveç şampiyonu Rosenborg'tan Marek Sapara'yı transfer ederek bu hedefe ne kadar inandığını ortaya koydu. Adı bir dönem Beşiktaş ile de anılan 28 yaşındaki Slovak oyuncu orta sahada görev yapıyor.



7- TEOFILO GUTIERREZ
ATLETİCO JUNİOR -> TRABZONSPOR

Sürekli olarak forvet hattını güçlendirmek istediğini açıklayan Trabzonpsor, Fatih Tekke'de umduğunu bulamayınca Kolombiya'nın yolunu tuttu. Geçtiğimiz sezon dünyanın en golcü 4. oyuncusu olan Teofilo'yu Trabzon'a getiren bordo-mavililer bu transferden çok umutlu. 25 yaşındaki oyuncu 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı.



6- ROTHEN
PSG -> ANKARAGÜCÜ

Ankaragücü ile adı anıldığında bile sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandıran Rothen, ligin ikinci yarısında itibaren Ankaragücü formasını giyecek. Başkent ekibinin büyük hedeflerini gerçekleştirmek için attığı önemli adımlardan biri Rothen'in, Roger Lemerre yönetiminde neler verebileciğini hep birlikte göreceğiz. Ankaragücü Rothen'i sezon sonuna kadar kiraladı, satın alma opsiyonu ise oyuncuya ait.



5- LUCAS NEILL
EVERTON -> GALATASARAY

Son yıllarda transferlerini Premier Lig'den yapmayı alışkanlık haline getiren Galatasaray, sezon başında da kadrosuna katmak istediği Lucas Neill'e ara transfer döneminde kavuştu. Savunmasında oyun kurma özelliği olan bir futbolcunun yokluğunu hisseden Galatasaray, Neill'le bu boşluğu doldurmuşa benziyor. 32 yaşındaki Avustralyalı milli oyuncu Cim Bom'a 1,5 yıllık imza attı.



4- NJITAP GEREMI
N.CASTLE -> ANKARAGÜCÜ

Gençlerbirliği'nde yıldızı parlayan daha sonra Real Madrid ve Chelsea gibi dünya devlerinde forma giyen Kamerunlu Geremi'yi yıllar sonra yine ligimizde izleyeceğiz. Ada'daki son durağa Newcastle United olan Geremi'nin bu kez Başkent'teki adresi ise Ankaragücü olacak.



3- GÖKHAN ÜNAL
TRABZONSPOR -> FENERBAHÇE

Trabzonspor'da büyük baskı altında olduğunu sürekli dile getiren ve mutsuz olan Gökhan Ünal'ın sonunda istediği oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray golcü oyuncuyu kadrosuna katmak için uğraştı ve Gökhan sonunda sarı-lacivertli formayı giydi. Fenerbahçe, gol kralı için Trabzonspor'a 3,5 milyon Euro + Burak Yılmaz'ı verdi.



2- JO
M.CİTY -> GALATASARAY

Baros'un yokluğunda gol noktalarındaki sıkıntısını çözmek isteyen Galatasaray, CSKA Moskova'da yıldızı parlayan daha sonra yıldızlar topluluğu Manchester City'e giden ancak buradaki yıldızlar arasında kendini gösteremeyen Jo ile hücum hattını güçlendirdi. Jo'yu sezon sonuna kadar kiralayan Galatasaray, bu transferi çok az bir paraya haletti. Jo transferinin tek handikapı ise Brezilyalı golcünün Avrupa kupası maçlarında oynayamayacak olması.



1- GIOVANNI DOS SANTOS
TOTTENHAM -> GALATASARAY

Galatasaray'ın Premier Lig'den getirdiği son bombası Meksikalı yıldız Giovanni Dos Santos oldu. Rijkaard'ın Barcelona'dan eski öğrencisi olan Dos Santos'un Türkiye'de neler yapabileceğini herkes merak ediyor. Sarı-kırmızılılar sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığı genç yıldızın, satış opsiyonunu da almayı başardı.




Türkiye'de bu sene ara transfede gerçekten bir birinden iyi futbolcular transfer edildi.En çok göze batan ise Galatasaray ve Ankaragücü'nün yaptığı transferler.Ankaragücü'nde birçok oyuncu gönderildi.Ve yerine alınan futbolcular ise çok kaliteli isimler.Geremi,Rothen,Marek Sapara,Rajnoch gibi oyuncular transfer ederek büyük sükse yaptılar.Bu sene olmasa bile önümüzdeki sezon yeni bir oluşumla çok iyi yerlere gelebilirler.Galatasaray ise yabancı kontanjanını Nonda'yı göndererek açmış oldu.Yerine Jo ve Giovanni Dos Santos gibi yıldız isimler aldı ve kadrosuna güç kattı.Bu sene ara transfer göze çarpanlar bunlar.
Yeni Transferler Gelen-Gidenler Yeni Transferler Gelen-Gidenler Reviewed by Mr.Erol on Şubat 03, 2010 Rating: 5

Hiç yorum yok:

BING İstediği Konuma Geldi

Microsoft ‘un 2 yılda 1 arama motoru açma sevdası sonunda bingle mutlu sona bulmuş gibi .. çünkü Microsoft istediği arama gücüne gelme yolun...

Arama Butonu

Tema resimleri PLAINVIEW tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.